Versió en català

Descarrega’t aquí el manifest per imprimir i difondre   Dret rebel·lió_CAT

Dret de rebel·lió
Iniciativa per generar un moviment de desobediència civil massiva
Si ens organitzem, podrem crear i defensar espais alliberats del control i la opressió del poder. Quan ho aconseguim, l’Estat no quedarà bloquejat immediatament, sinó que s’esforçarà a reprimir-nos i a tombar el nostre contra-poder per a mantenir-se en l’hegemonia. Per tant, estem obrint un espai on les estratègies d’acció hauran d’estar molt ben definides, per convertir-se en opcions sòlides que incloguin una part significativa de la societat.
En aquest context, proposem la desobediència civil davant les lleis estatals que ens perjudiquin. Com a individus lliures, trobem en la desobediència civil i en l’autogestió de tots els aspectes de la vida, dues eines fonamentals d’acció política pacífica. Com a poble organitzat a gran escala tenim la responsabilitat de fer que l’entorn on vivim i actuem arribi a ser com volem que sigui.
Entenem per desobediència civil tota acció legítima (encara que sigui il·legal) realitzada de manera conscient i comunicada públicament amb l’objectiu d’aconseguir una transformació parcial o global de la societat. L’aposta per la desobediència civil és una aposta per fer pedagogia a través de l’acció, per generar una via constructiva que faci visible el conflicte, per comunicar des de l’exemple i el compromís personal i col·lectiu. Es tracta d’una via d’acció que ens empoderi com a persones i que ha tingut precedents importants en la història del segle passat.
Una de les estratègies actuals dins del marc de la desobediència civil és la iniciativa “Exercirem el dret de rebel·lió”, posada en marxa el mes de setembre passat proclamant la falta de legitimitat de les institucions gestores de l’Estat. Mitjançant el manifest que va donar origen a la iniciativa, es facilita el contacte entre persones que es comprometen amb la insubmissió a l’Estat i amb la desobediència a totes les lleis i polítiques que considerem injustes.
L’organització d’aquesta iniciativa s’ha gestat de manera assembleària, fomentant processos de construcció col·laborativa que promoguin diferents accions de desobediència i l’accés a diverses eines que ajudin a guiar el procés. D’aquesta manera, la trobada periòdica en assemblees i la feina col·laborativa a través de la xarxa, ha permès que moltes persones d’arreu del món, sobretot de l’Estat espanyol, puguin compartir i treballar conjuntament.
Som milions de persones disposades a actuar, per això ens hem d’alliberar de les pors i les inseguretats i reconèixer públicament el nostre compromís i compartir amb el nostre entorn l’experiència de la dignitat, facilitant l’alliberament de cada una de nosaltres per viure amb coherència amb els nostres ideals.
Desobediència econòmica per a l’autogestió.
La proposta del Dret de Rebel·lió no és només una proposta de desobediència civil coordinada, sinó que, a més, és una estratègia d’acció que vol aprofundir en una visió del món compromesa amb l’autogestió i la construcció d’alternatives al capitalisme. Per això, ja des del manifest cridem a la insubmissió fiscal total a l’Estat, per redirigir els impostos cap a l’autogestió fiscal des de les assemblees populars locals, molt més meritòries de la sobirania popular que no les institucions governamentals que sotmeten la població (pàg. 16).
Des de derechoderebelion.net s’ha coordinat la creació del manual de desobediència econòmica que podeu trobar a http://www.derechoderebelion.net/manual, i actualment s’està iniciant la creació d’oficines de desobediència econòmica com a eina per recolzar iniciatives com la insubmissió fiscal, l’auto-organització dels deutors i la insolvència com a forma d’acció (pàg. 17).

Exercirem el dret de rebel·lió.

Suma’t al manifest d’una nova dignitat rebel.

“Quan el govern viola els drets del poble la Insurrecció és per al poble i per a cada porció del poble, el més sagrat dels seus drets i el més indispensable dels seus deures” (Declaració dels drets de l’home i del ciutadà de 1793).
La ja actual constitució espanyola, dictada pel capital internacional i aprovada a esquenes del poble, no només no ens representa, sinó que no la reconeixem com a vinculant per a nosaltres. 
En el seu article 135.3 diu que “Els crèdits per satisfer els interessos i el capital del deute públic de les administracions s’entendran sempre inclosos en l’estat de despeses dels seus pressupostos i el seu pagament gaudirà de prioritat absoluta”.
Amb l’aprovació sense referèndum d’aquest canvi constitucional, s’ha demostrat de manera definitiva que la sobirania popular no controla l’estat, el qual ha estat segrestat pel poder econòmic.
Un govern que actua en benefici d’uns pocs és il.legítim. 
Segons el codi penal espanyol: 
“Són reus del delicte de rebel.lió els qui s’alcin violentament i públicament per a qualsevol de les finalitats següents: 
Derogar, suspendre o modificar totalment o parcialment la Constitució ” 
Per això i donat el caràcter precipitat, interessat i antidemocràtic d’aquesta recent reforma constitucional, podem determinar que els delinqüents estan en el govern i les estructures que els secunden. 
El dret a la rebel·lió, està reconegut des de fa més de dos segles pel dret internacional, a través per exemple de la “Declaració dels drets de l’home i del ciutadà” de 1793. La seva funció és fer prevaler el dret de plantar cara pel bé comú, davant situacions com la que estem vivint.
Davant la rebel·lia colpista dels de dalt, el dret de revolta de les de sota.
El nostre compromís és amb el bé comú i per això, seguint el nostre deure legítim com a ciutadanes, ens declarem rebels a la constitució, insubmises a l’Estat i desobedients a tota autoritat que el representi. És per això que ens declarem ciutadanes de les assemblees populars i de les assemblees dels projectes postcapitalistes en què participem. És d’aquesta manera com exercim la nostra sobirania.
Ens comprometem a fer tot el que estigui al nostre abast per construir un nou poder popular que faci possible una nova societat on les decisions siguin preses realment pel poble. 
Entenem que després de la gran acumulació d’indignació que hem viscut, la millor forma de recuperar la dignitat és mitjançant la rebel.lia. 
Entenem com a dignitat la nostra capacitat de desobeir lleis injustes i/o contràries al benestar dels pobles. 
Per tot això, ens comprometem amb la crida per iniciar i estendre una acció de resistència fiscal total a l’Estat espanyol i cap a aquells que el controlen com a acció conseqüent per demostrar que no pagarem “els seus deutes”, perquè no reconeixem aquesta constitució. Una desobediència fiscal que serveixi per alimentar l’autogestió de les assemblees i des d’aquestes, donar “prioritat absoluta” al finançament participatiu dels recursos que considerem realment públics. 
Com que la situació que vivim a l’Estat espanyol és comú a molts països del món i com que els poders econòmics que manen són globals, animem als éssers humans de tot el món a afirmar el seu dret de rebel·lió mitjançant manifestos com aquest. 
La resistència fiscal va ser una de les estratègies de desobediència civil que va portar l’Índia cap a la independència de l’Imperi britànic; ara pot ser una estratègia clau per a independitzar-nos totes del capitalisme global. 
Ja hem superat la fase d’indignació, ara som una nova dignitat rebel! 

 

Descarrega’t aquí el manifest per imprimir i difondre al teu poble o ciutat Dret rebel·lió_CAT

Speak Your Mind

*